Busquets: 'Titel belangrijker dan Champions League'

Reacties

Sergio Busquets jaagt met Barcelona op de felbegeerde treble, maar de belangrijkste prijs is volgens de Spaanse middenvelder al binnen. De Catalanen werden zondag kampioen na de nipte zege op Atlético Madrid (0-1).

Busquets: 'Titel belangrijker dan Champions League'

'Dit is een historisch seizoen. We hebben nu één prijs en we missen er nog twee. Maar de competitie is het allerbelangrijkste. Het duurt een heel jaar en je speelt tegen elke ploeg. De Champions League heeft meer prestige, maar de titel is belangrijker', aldus Busquets in gesprek met AS.

Voor de Catalanen is het binnenhalen van het kampioenschap pas de eerste stap richting de treble aangezien ze ook nog spelen om de Spaanse beker en de Champions League. En dat terwijl Barcelona vorig jaar juist geen enkele prijs pakte. 'Vorig jaar was het erg lastig en hadden we ook niet het niveau van een kampioen', meent de spelverdeler. 'Je kan helaas niet altijd winnen, maar dit jaar hebben we ons goed herpakt.'

Stuiver
Ook zijn ploeggenoot Gerard Piqué was lovend over de wederopstanding van zijn ploeg. 'Ik ben enorm trots. Wij leven voor succes en na het teleurstellende vorige seizoen snakten wij meer dan ooit naar prijzen. De competities zijn zwaar, wij spelen heel veel belangrijke wedstrijden en dit team is er in geslaagd om weer op te krabbelen en successen te boeken', aldus Piqué.

'Hopelijk is dit pas het begin van een mooie periode', vult linksback Jordi Alba Piqué aan. 'Nu moeten we van dit succes genieten en dan zie we later wel wat er nog volgt na de finale om de Spaanse beker en de eindstrijd in de Champions League. Aan het begin van dit seizoen gaven sommigen ons geen stuiver en nu al kijken we terug op een geweldig seizoen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.