Luis Enrique: 'Hoop dat deze titel begin is van nieuwe cyclus'

Reacties

Luis Enrique is trots op wat zijn spelers tot dusver hebben bereikt, maar volgens de trainer van Barcelona is het kampioenschap na de zege van zondag op Atlético Madrid (0-1) nog maar het begin.

Luis Enrique: 'Hoop dat deze titel begin is van nieuwe cyclus'

'We moeten nog twee titels pakken', liet Luis Enrique direct na afloop weten. Voor de Spaanse coach is het binnenhalen van het kampioenschap pas de eerste stap richting de treble aangezien de Catalanen ook nog spelen om de Spaanse beker en de Champions League.

Daar hield niemand rekening mee aan het begin van dit seizoen, toen Barcelona nog zoekende was. 'Tien maanden geleden moest er veel veranderen. De club had niets gewonnen in het seizoen daarvoor. Dan is het extra mooi om gelijk kampioen te worden en het sterke Real Madrid af te troeven', aldus Luis Enrique. 'De spelers hebben het heel goed gedaan. Ook nu weer in een heel lastig uitduel met Atlético Madrid. Ze hebben het kampioenschap dan ook verdiend.'

Barcelona onttroonde Atlético in het Vicente Calderón als landskampioen. Vorig seizoen waren de rollen nog omgedraaid aangezien de ploeg van trainer Diego Simeone in Camp Nou de titel pakte na een 1-1 gelijkspel tegen Barcelona. 'Ik hoop dat dit kampioenschap het begin is van een nieuwe cyclus', zei Luis Enrique.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.