Burton strikt Hasselbaink: 'Jimmy is buitencategorie'

Reacties

Jerrel Hasselbaink gaat met Burton Albion de weg omhoog inslaan. Dat meldt de kersverse manager van de Engelse vierdedivisionist. De oud-international werd donderdag gepresenteerd als opvolger van Gary Rowett.

Burton strikt Hasselbaink: 'Jimmy is buitencategorie'

'Ik kon gewoon geen nee zeggen tegen deze kans', zegt de voormalige topspits van onder meer Leeds United, Chelsea en Middlesbrough op de clubwebsite. 'Ik heb er ontzettend veel zin in en kijk er naar uit met deze spelersgroep aan de slag te gaan.'

'Ik stap hier in de voetsporen van Gary Rowett en Nigel Clough, een enorme eer. Ze hebben het de laatste jaren goed gedaan, maar ik wil nu de stap omhoog maken. Ik heb de ploeg een paar keer aan het werk gezien. Het is een talentvolle groep', aldus Hasselbaink.

Hasselbaink, eerder trainer van de Belgische club Antwerp FC, was niet de enige kandidaat voor de vacante trainerspositie. 'We hadden de keuze uit talloze kandidaten met grote reputaties. Maar Jimmy is van de buitencategorie. Zijn carrière spreekt voor zich', aldus voorzitter Ben Robinson over de komst van Hasselbaink, die in zijn jaren als speler gedurende tien seizoenen met scherp schoot op de Engelse velden.

Burton Albion, de huidige nummer vijf van de League Two, zag manager Gary Rowett onlangs vertrekken naar tweedeklasser Birmingham City. Hasselbainks begint bij The Brewers aan zijn tweede trainersklus. Tot afgelopen mei was hij werkzaam voor Antwerp FC. Burton Albion staat momenteel vijfde in League 2, het vierde Engelse niveau.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.