Burnley geeft Chelsea vrijgeleide richting titel

Reacties

Door een 1-0 nederlaag bij laagvlieger Burnley lijkt Manchester City een streep te kunnen zetten door titelprolongatie. Koploper Chelsea heeft nu immers met twee duels minder gespeeld nog vijf punten voorsprong.

Burnley geeft Chelsea vrijgeleide richting titel

Op Turf Moor maakte de formatie van Manuel Pellegrini voor rust nauwelijks indruk. Edin Dzeko (foto) en Sergio Agüero kregen kansjes, maar hadden het vizier niet op scherp staan. Toch was opvallend hoe weinig écht werk doelman Tom Heaton te doen kreeg.

Na rust bleef Wilfried Bony aanvankelijk nog op de bank en ging City op dezelfde voet verder. Daar kreeg de regerend kampioen de rekening voor gepresenteerd. George Boyd zag de bal op de rand van het zestienmetergebied voor zijn voeten vallen en knalde raak. De bal verdween door de dropkick buiten het bereik van Joe Hart in de hoek: 1-0.

Die goal bleek voor Pellegrini het sein Bony alsnog in te brengen. De Ivoriaan verving Dzeko, maar kon het verschil niet meer maken. Hoewel City nog wel een slotoffensief ontketende – Steven Jovetic verving David Silva en Frank Lampard loste de tegenvallende Yaya Touré af – bleef het bij 1-0. Voor Lampard was het zijn zeshonderdste (!) Premier League-duel, waardoor hij na Ryan Giggs (632) pas de tweede speler ooit is die dat aantal bereikt.

Door de verliespartij is het verschil met koploper Chelsea nog steeds vijf punten. De Londenaren, die momenteel ook nog eens twee duels minder hebben gespeeld, kunnen zondag de voorsprong vergroten in het duel met Southampton. City moet zich ook zorgen gaan maken om het behoud van de tweede plek, aangezien Arsenal nog maar een puntje minder heeft. Burnley stijgt door de zege een plekje en is nu de nummer achttien. De aansluiting met de onderkant van de middenmoot is bovendien gevonden.

Voor City zal de nederlaag weinig vertrouwen bieden richting de Champions League-return tegen Barcelona. City moet woensdag de 1-2 thuisnederlaag goed zien te maken in Camp Nou. Om een kans te maken tegen Barcelona zal de ploeg van Pellegrini dan wel heel anders voor de dag moeten komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.