Burgemeester haalt uit naar West Ham na opstellen veelbesproken Zouma

Reacties

David Moyes heeft zijn keuze om Kurt Zouma in de basis te zetten verdedigd na de wedstrijd tussen West Ham United en Watford. De verdediger kwam in aanloop naar de wedstrijd onder vuur te liggen omdat er beelden opdoken waarop te zien was dat hij zijn kat mishandelde. De burgemeester van Londen is zeer kritisch op Moyes.

Burgemeester haalt uit naar West Ham na opstellen veelbesproken Zouma
© Pro Shots
West Ham United
West Ham United
1 - 0
Watford
Watford

Op de beelden was te zien dat Zouma zijn kat schopte en sloeg en schoenen naar het dier gooide. 'Ik wil mijn excuses maken aan iedereen die door de beelden is geraakt. Ik wil daarbij iedereen verzekeren dat onze twee katten helemaal oké en gezond zijn', zei Zouma eerder al. De verontwaardiging was echter niet minder groot toen zijn naam dinsdag op het opstellingsformulier verscheen.

Dierenrechtenorganisaties en ook veel voetballiefhebbers vonden het onbegrijpelijk dat Zouma tegen Watford gewoon mocht starten. Voormalig West Ham-speler Joe Cole noemde het een 'verkeerde inschatting'. Manager Moyes verdedigde zijn keuze. 'Ik snap hoe mensen zich voelen, maar ik ben ook de manager. Ik heb voor het team gekozen waarvan ik de kans om te winnen het hoogst inschatte', zei de oefenmeester tegen de BBC.

Het neemt niet weg dat Moyes teleurgesteld was in Zouma. 'Oh, honderd procent. We zijn allemaal teleurgesteld in hem. Dit is iets wat we niet zullen begrijpen. Kurt heeft zijn excuses aangeboden, maar ik snap dat dat voor veel mensen niet genoeg is. Maar Kurt is naar me toegekomen, heeft sorry gezegd en vervolgens moest ik mijn werk doen.'

Volgens Moyes hadden de acties van Zouma veel invloed op de selectie van West Ham. 'We hebben allemaal hetzelfde gevoel. Zoiets hadden we niet verwacht van Kurt. Het past niet in zijn karakter. We snappen dat niemand hier blij mee is, het is een slechte situatie. Ik ben iemand die veel geeft om mijn honden en paarden. De club zal hier nog op terugkomen.'

Burgemeester
Sadiq Khan, de burgemeester van Londen, liet zich tegenover Sky Sports kritisch uit over de keuze van Moyes. 'Dit is verachtelijk. Ik ben erg teleurgesteld in David Moyes en West Ham. Ik weet hoe belangrijk drie punten zijn voor een voetbalclub, maar de club had hier leiderschap moeten tonen en Zouma niet moeten opstellen. Ik maak me zorgen als jonge mensen dit zien en denken dat je zomaar kan wegkomen met dit soort gedrag.' Analist Gary Lineker noemde West Ham 'toondoof'.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer West Ham United
Meer over West Ham United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.