Buffon: 'Dankzij Conte kunnen we iedereen verslaan'

Reacties

Gianluigi Buffon is ervan overtuigd dat het Italiaanse nationale elftal met Antonio Conte als bondscoach van iedere tegenstander kan winnen. Afgelopen zomer werd Italië nog kansloos uitgeschakeld in de groepsfase van het WK, maar sindsdien hebben de Azzurri niet meer verloren.

Buffon: 'Dankzij Conte kunnen we iedereen verslaan'

De doelman van Juventus, die samen met Conte drie seizoenen op rij kampioen werd in Italië, is van mening dat Conte de belangrijkste factor is in de goede reeks van de oud-wereldkampioen. 'De coach behandelt iedereen hetzelfde en heeft echt zijn stempel gedrukt op het team. Niet  alleen in tactisch opzicht, maar ook door alle neuzen dezelfde kant op te krijgen', aldus Buffon op de website van de UEFA. 'Dankzij Conte kunnen we iedereen verslaan.'

Tijdens het WK begonnen de Italianen nog voortvarend aan het toernooi, in de openingswedstrijd werd er met 2-1 gewonnen van Engeland. Hierna ging het met 1-0 verliespartijen tegen Costa Rica en Uruguay mis. Na de uitschakeling op het WK stapte Cesare Prandelli op als bondscoach, Conte nam het stokje over. Een succes tot op heden, de Italianen wonnen vijf van hun zes wedstrijden onder zijn leiding, de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kroatië werd met 1-1 gelijkgespeeld.

In Groep H staat Kroatië eerste met tien punten. Italië heeft evenveel punten maar een minder doelsaldo. Zaterdag gaan de Azzurri op bezoek bij Bulgarije, dat vierde staat. De Kroaten komen in actie tegen nummer drie Noorwegen. Volgende week dinsdag wacht Italië nog de vriendschappelijke wedstrijd met Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.