Bruns: 'Als we niet doorgaan, ligt het aan onszelf'

Heracles Almelo-aanvoerder Thomas Bruns baalt enorm dat zijn ploeg het kwaliteitsverschil met het Portugese FC Arouca niet in een zege heeft kunnen uitdrukken (1-1). Dat terwijl het Europese debuut lange tijd een succes leek te worden voor de Heraclieden.

De middenvelder neemt geen blad voor de mond voor de camera van FOX Sports. 'Nee, dit is gewoon kut. We hadden van tevoren afgesproken dat we op zoek moesten naar in ieder geval één doelpunt en het liefst meer, maar dat we ook zeker geen goal tegen moesten krijgen.' Die tegentreffer kwam er uiteindelijk wel, al was het pas in de negentigste minuut door een van richting veranderde voorzet.

Volgens Bruns had die inzet van Gegé nooit voldoende moeten zijn voor een gelijkspel. Heracles verzuimde afstand te nemen. 'We waren dominant, hadden vaak de bal en kregen veel kansen. We hadden er gewoon meer moeten maken. In de eerste helft kreeg Jaro (Navrátil, red.) twee kansen en na rust hadden Paul, Brandley (Gladon en Kuwas, red.) en ik mogelijkheden.'

Door de remise moet Heracles volgende week in Portugal minstens één keer scoren om door te gaan naar de vierde voorronde van de Europa League. Het vertrouwen is er nog bij Bruns. 'Ik denk dat wij fitter zijn en dat we betere kwaliteiten hebben. Als we niet doorgaan, ligt het aan onszelf.'