Bruma moet bij HSV boeten voor schande van München

Het debacle in München dreunde nog lang na bij Hamburger SV. Nu de stofwolken zijn opgetrokken lijkt Jeffrey Bruma een van de slachtoffers te zijn. Rafael van der Vaart krijgt mogelijk een nieuwe rol.

Bruma moet bij HSV boeten voor schande van München

Hamburger SV was na de 9-2 nederlaag bij Bayern gedegradeerd tot HahaHSV. De spelers hebben de fans een barbecue aangeboden als excuus voor het beschamende optreden in München.

Ook intern had het verlies de nodige voeten in de aarde. 'We hebben er uitgebreid over gesproken en de ploeg heeft het begrepen', zei trainer Thorsten Fink. 'Ik hoop dat het duel in München een wake up-call was.'

Maatregelen nam de trainer inmiddels wel. Voor het duel met SC Freiburg van zaterdag ziet de basis van HSV er anders uit. Fink weigerde namen te noemen, maar het heeft er alle schijn van dat Bruma een van de spelers is die zijn optreden in München moet bekopen met een degradatie tot bankzitter.

Rafael van der Vaart daarentegen krijgt mogelijk 'promotie' bij Die Rothosen. Aanvoerder Heiko Westermann overweegt tot het einde van het seizoen zijn aanvoerdersband in te leveren. Het gebrek aan respons in de rust van het duel met Bayern zou daarvoor de aanleiding zijn.

Met keeper René Adler is de Oranje-international een belangrijke kandidaat voor de vacature. Van der Vaart weet wat van hem wordt verwacht als aanvoerder. De aanvallende middenvelder droeg de band bij HSV ook al voordat hij in 2008 naar Real Madrid verhuisde.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen