'HahaHSV' biedt barbecue aan na beschamend verlies

De koppen in de kranten waren al even pijnlijk als de nederlaag zelf. HahaHSV maakt als excuses voor het beschamende verlies bij Bayern München een gebaar naar de lijdende fans.

'HahaHSV' biedt barbecue aan na beschamend verlies

Ondanks het vooraf getoonde optimisme bij onder anderen Rafael van der Vaart ging Hamburger SV zaterdagavond kansloos en machteloos met 9-2 ten onder in de Allianz Arena. 'We waren bruut slecht', was trainer Thorsten Fink duidelijk. Aanvoerder Heiko Westermann schaamde zich: 'Voor mezelf en de ploeg.'

Voor Die Rothosen was het een evenaring van de grootste nederlaag ooit in de Bundesliga. In het seizoen 1963/64 keerde HSV vanuit Beieren terug met een verlies met dezelfde cijfers. Die keer was 1860 München de beul. In de historie van de Bundesliga is dat niet de grootste nederlaag: die incasseerde Borussia Dortmund in 1978 bij Borussia Mönchengladbach (12-0).

Hoewel dat trieste record HSV bespaard bleef, de spelers beseften dat het debacle in München niet zonder een reactie mocht blijven. Op last van Fink verdween er al een vrije dag en stond de selectie ook op zondag op het trainingsveld.

Tijdens de straftraining kreeg ook het idee gestalte over een gebaar richting de fans. Na de thuiswedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf van 20 april zijn de supporters uitgenodigd voor een gezamenlijke barbecue. De HSV-selectie neemt de kosten voor de drank en het eten voor haar rekening. Voor de gespreksstof zorgden ze zaterdag al.

'We willen ons bij de aanhang verontschuldigen voor het onwaardige optreden', aldus keeper René Adler. De schietschijf voor Bayern ziet ook een bijkomend voordeel. 'We hadden natuurlijk ook met alle spelers een bedrag kunnen neerleggen voor onze aanhang. Maar ik ben daar geen fan van, dat is mij te anoniem. Ik vind het belangrijker de fans te ontmoeten, elkaar de waarheid te vertellen en dan samen met een groter saamhorigheidsgevoel de toekomst in te gaan.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen