Bruins Slot waarschuwt Ajax: 'Jablonec is vreselijk fysiek'

Reacties

Als Ajax de dubbele confrontatie met FK Jablonec in de Europa League wil overleven, is het belangrijk dat de Amsterdammers niet meegaan in het spel van de Tsjechen. Dat stelt Ajax-scout Tonny Bruins Slot in Voetbal International.

Bruins Slot waarschuwt Ajax: 'Jablonec is vreselijk fysiek'

Bruins Slot bekeek het duel van Jablonec met Slovan Liberec (1-1) van zondag en analyseerde wat volgens hem de gevaren voor Ajax zijn. 'Als je meegaat in hun ritme, kom je in veel duels terecht', legt hij uit. 'Daar ligt hun kracht. Want ze kletsen erop en spelen een tikje ongecompliceerd. Rennen, vliegen, draven. Dit is een vreselijk fysiek ploegje.'

Een fysiek ploegje dat niet onderschat moet worden, benadrukt Bruins Slot. 'FC Kopenhagen kennen wij ook wel, maar daar won Jablonec wel van in de vorige ronde. Ze waren letterlijk en figuurlijk sterker. Weet je wat ze vooral hebben, die Tsjechen? Strijdbaarheid. Als ijshockeyland behoren ze tot de wereldtop. Elk jongetje groeit met die sport op.'

'Ze weten wat forechecking is. Voetballers hebben daar later veel profijt van. Ze kunnen heel gegroepeerd verdedigen. Dat zit in hun cultuur opgesloten. En daar hebben Nederlandse ploegen vaak moeite mee', sluit Bruins Slot af. Ajax speelt morgenavond om 19.00 uur thuis tegen Jablonec; een week later volgt de return in Tsjechië.

In de Voetbal International van deze week een uitgebreide reportage over Jablonec, de tegenstander van Ajax in de play-off van de Europa League. De nieuwe VI kun je hier bestellen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.