Luckassen waarschuwt Ajax voor kracht Jablonec

Ajax kan een zware avond verwachten in Tsjechië als het donderdag in de thuiswedstrijd FK Jablonec niet meteen een tik uitdeelt. Die waarschuwing komt van ervaringsdeskundige Kevin Luckassen.

'Als Ajax donderdag niet een goede basis legt in de Arena, dan zullen ze het hier heel moeilijk krijgen', zei Luckassen tegen Voetbal International. De voormalig AZ-spits sprak die waarschuwing uit nadat hij met Slovan Liberec zondagavond 1-1 had gespeeld bij FK Jablonec, dat donderdag aantreedt in Amsterdam.

De aanvaller ondervond zondag aan den lijve hoe lastig het spelen is in de Chance Arena tegen Jablonec. Desondanks deed hij van zich spreken door op slag van rust de score te openen. In de tweede helft was hij bovendien dicht bij de 2-0.

Ondanks de gelijkmaker in de laatste minuut werd Luckassen Man van de Wedstrijd. Die uitverkiezing was een mooie beloning voor de aanvaller, die zondag pas zijn eerste minuten van het seizoen maakte voor Slovan Liberec. 'Ik had eerder al willen spelen, maar de trainer durfde het niet aan. Daar baalde ik wel van.'

'Dit is een prachtig moment om mijn gezicht weer te laten zien', zei de 22-jarige aanvaller, die zich in de derby in de kijker wilde spelen. Donderdag is er waarschijnlijk een volgende kans voor Luckassen als Slovan Liberec een thuiswedstrijd tegen Hadjuk Split afwerkt in de play-offs van de Europa League.