Brood: 'Eerste tik van ons, dus PSV is nu wel gewaarschuwd'

Ruud Brood hoopt in navolging van afgelopen zondag in de Eredivisie PSV ditmaal in het toernooi om de KNVB-beker pijn te doen. De trainer van Roda JC Kerkrade zag zijn elftal in eigen huis met 2-1 winnen van de Brabanders, die woensdagavond in Eindhoven revanche willen nemen.

Brood: 'Eerste tik van ons, dus PSV is nu wel gewaarschuwd'

'Woensdag spelen we opnieuw tegen PSV, maar die wedstrijden kun je niet met elkaar vergelijken', aldus Brood op de clubwebsite. 'De omstandigheden zijn anders, zo speelt PSV nu thuis in plaats van uit en bekervoetbal is toch anders dan de competitie.'

'Daarnaast ligt er nu wat extra druk bij PSV. Positief is wel dat we niet alleen hebben gewonnen, maar ook meer doelpogingen en balbezit hadden dan PSV', legt de 51-jarige coach uit. 'Dat nemen we zeker mee naar de wedstrijd van woensdag.'

'Het is voor ons een mooie uitdaging om door te bekeren en we reizen met vertrouwen naar Eindhoven. We hebben de eerste tik uitgedeeld, dus ze zijn wel gewaarschuwd. Dat het geen gemakkelijke opgave voor ons wordt, moge duidelijk zijn', besluit Brood.

In Eindhoven moet de verliezend bekerfinalist van vorig seizoen het stellen zonder doelman Przemyslaw Tyton, die in het verleden ook uitkwam voor Roda JC. Behalve Tyton, die een lichte hersenschudding overhield aan het competitieduel in Kerkrade, mist trainer Phillip Cocu ook zijn eerste doelman Jeroen Zoet. Door de blessures van Tyton en Zoet (knieblessure) verdedigt Nigel Bertrams het doel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen