Broers Xhaka kunnen voor primeur zorgen op eindronde EK

Reacties

Granit en Taulant Xhaka kunnen de eerste broers worden op een EK die allebei een ander land dienen. De Zwitser plaatste zich vrijdag al, de Albanees zondag.

Broers Xhaka kunnen voor primeur zorgen op eindronde EK

Granit (links op de foto) en Taulant Xhaka (rechts) speelden samen bij FC Basel. Beiden kwamen ze ook uit voor de Zwitserse jeugdploegen. Granit, met 23 jaar de jongste van de twee, speelt tegenwoordig in de Bundesliga voor Borussia Mönchengladbach en is A-international van Zwitserland. De anderhalf jaar oudere Taulant (24) is nog steeds actief in de Zwitserse Super League en besloot om alsnog voor zijn geboorteland te gaan spelen.

Granit Xhaka zag vrijdag vanaf de reservebank dat Zwitserland met 7-0 won van San Marino en zich daarmee plaatste voor de eindronde in Frankrijk. Met Taulant Xhaka in de basis zette Albanië zondag Armenië aan de kant (0-3), waardoor ook dat land de tweede plaats bemachtigde in zijn poule.

Nooit eerder speelden twee broers voor verschillende landen op een EK-eindronde. Op een WK gebeurde dat wel. De broers Jerôme (Duitsland) en Kevin-Prince Boateng (Ghana) stonden zelfs tegenover elkaar in 2010 en 2014.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.