Borussia Möchengladbach gaat verder zonder aanvoerder

Reacties

Borussia Mönchengladbach speelt dit seizoen zonder vaste aanvoerder. De nummer drie van het afgelopen Bundesliga-seizoen komt daarmee met een primeur.

Borussia Möchengladbach gaat verder zonder aanvoerder

In het boulevardblad Bild zegt speler Tony Jantschke dat Gladbach geen vaste aanvoerder aanwijst, wat volgens de Duitse krant nooit eerder in de Bundesliga gebeurde. 'Elke speler neemt zijn verantwoordelijkheid', aldus Jantschke. 'Wat mij betreft mag die band worden afgeschaft. Wij hebben 'm niet nodig.'

De situatie is niet echt nieuw bij de club van Roel Brouwers (foto). Afgelopen seizoen was namelijk de Belg Filip Daems captain, maar die kwam destijds tot geen enkele minuut in de hoofdmacht. De band rouleerde daardoor al door het team, onder anderen Brouwers droeg 'm meermalen.

Granit Xhaka verzorgt dit seizoen voor de wedstrijden de peptalk en dat kan volgens hem ook zonder een aanvoerdersband. 'De jonge spelers weten heus wel bij wie ze raad moeten vragen. Bij ons zal niemand de baas uithangen', weet de Zwitserse international. Omdat een aanvoerder verplicht is, zal steeds een andere speler van Borussia Mönchengladbach de band dragen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.