Brenet raakte niet in paniek na fout

De schuld voor de Luxemburgse gelijkmaker was een smet op zijn basisdebuut bij Oranje, maar Joshua Brenet wanhoopte geen moment en kreeg na de WK-kwalificatiewedstrijd (1-3) zijn gelijk.

Brenet mocht zich de gelijkmaker van Luxemburg op slag van rust aanrekenen. De PSV-verdediger liet zich verrassen door Daniel Da Mota en kon hem alleen ten koste van een penalty afstoppen. 'Hij sneed mij af en ik tikte hem van achter aan', gaf hij tegenover de NOS toe.

Brenet kon opgelucht ademhalen dankzij de twee goals van Memphis Depay. 'Op het  moment van de penalty was het klote, maar je moet doorgaan. Je moet koel blijven. Ik had alle vertrouwen in het team en in de andere spelers dat we zouden scoren en de punten zouden pakken. Dat is ook gebeurd. In paniek raken is nergens voor nodig.'

Ook dat Arjen Robben en Wesley Sneijder na de eerste helft in de kleedkamer achterbleven had geen vat op het optimisme van Brenet op het veld. 'Waarom zouden we zenuwachtig worden? We hadden bijna precies dezelfde spelers op de bank zitten met evenveel kwaliteiten als zij. Memphis valt in, kan ook het spel bepalen en de wedstrijd beslissen.'

Volgens de PSV-verdediger moet de blik ook niet alleen worden gericht op Robben en Sneijder. 'Natuurlijk zijn dat wereldspelers. Robben scoort ook en je ziet ook hoe belangrijk hij is voor het team. Maar je moet ook vertrouwen in de andere spelers hebben. Je moet niet op precies twee spelers bouwen maar op hele team. Natuurlijk zijn ze uitzonderlijke spelers, maar er zijn ook anderen die wedstrijden kunnen bepalen. We hoeven niet in paniek te raken als Robben en Sneijder eruit gaan. We hebben genoeg kwaliteiten in het team die een wedstrijd kunnen bepalen.'