Breed draagvlak voor Kalezic als assistent Cocu

Reacties

Darije Kalezic heeft deze week aangegeven te gaan stoppen als trainer van Jong PSV. Binnen PSV is er een breed draagvlak om de 45-jarige Bosniër door te schuiven naar de functie van assistent bij de hoofdmacht. Daar is een vacature ontstaan nu Ernest Faber heeft aangegeven in de zomer te vertrekken.

Breed draagvlak voor Kalezic als assistent Cocu

Een langer verblijf van Kalezic in Eindhoven is geen zekerheid. Behalve een rol in de technische staf van het eerste elftal heeft Kalezic diverse opties om zijn trainersloopbaan elders een vervolg te geven.

Onder hoofdcoach Phillip Cocu werd Kalezic al regelmatig betrokken bij het eerste elftal. Zo was hij bij de Europese wedstrijden van PSV van de partij bij de voorbereidingen.

De in Zwitserland geboren Bosniër begon zijn trainerscarrière in 2006 bij Jong De Graafschap. In Doetinchem was hij vervolgens een jaar assistent, om van 2009 tot 2011 technisch eindverantwoordelijke te zijn bij De Superboeren. In 2010 pakte hij daar de titel in de Jupiler League.

Na zijn vertrek bij De Graafschap was hij trainer bij SV Zulte Waregem (Bel) en Stockport County (Eng). Sinds 2013 was hij werkzaam bij Jong PSV, waarmee hij in zijn eerste seizoen tiende werd. Momenteel bezet hij de zestiende stek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.