Kalezic verdient nieuw contract als trainer Jong PSV

Reacties

PSV heeft het contract van beloftentrainer Darije Kalezic met een jaar verlengd. De 44-jarige Bosniër heeft boven verwachting gepresteerd in het debuutjaar van Jong PSV in de Jupiler League, door onder meer een periodetitel te bemachtigen.

Kalezic verdient nieuw contract als trainer Jong PSV

Kalezic werd afgelopen zomer aangetrokken om de Eindhovense beloften te begeleiden in hun eerste seizoen in het betaalde voetbal. De oud-speler van FC Den Bosch, RKC, AGOVV en De Graafschap was tussen 2009 en 2011 ook al twee jaar actief als hoofdtrainer in Nederland. Toen voor De Graafschap, de club waar hij zijn loopbaan als speler afsloot.

Technisch manager Marcel Brands laat op de clubwebsite weten de contractverlenging van Kalezic toe te juichen. 'Hij is een trainer die heel enthousiast aan de slag is gegaan met Jong PSV in de Jupiler League. Ik ben blij dat hij nog een jaar bij de club blijft. Darije is heel goed gevallen bij de spelersgroep, de staf en de jeugdopleiding.'

Zelf ziet Kalezic ook geen enkele reden de deuren van het Philips Stadion na een jaar alweer achter zich dicht te trekken. 'PSV is tevreden over mijn functioneren en dat geeft me veel voldoening om nog een jaar door te gaan. De jongens van Jong PSV hebben een goede ontwikkeling doorgemaakt, we hebben hen in het hart weten te raken. Ik heb daar veel waardering en respect voor teruggekregen. Er ligt een goede basis om door te gaan. PSV is een prachtige club, ik werk heel prettig samen met de stafleden en vooral ook met de technische staf van het eerste elftal.'

Met Kalezic aan het roer presteert Jong PSV vooralsnog het beste van de drie beloftenteams die dit seizoen uitkomen in de Jupiler League. Met de huidige elfde plaats laat de ploeg van Kalezic Jong Ajax (dertiende, wel evenveel punten: 47) en Jong FC Twente (zestiende) achter zich.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.