Brazilië wil in halve week met twee trauma's afrekenen

Reacties

Nog twee zeges heeft Brazilië nodig om de verzameling prijzen compleet te maken. Woensdag treedt de Seleçao met Honduras in het strijdperk om een plaats in de finale van de Olympische Spelen, een toernooi dat Brazilië nog nooit won.

Brazilië wil in halve week met twee trauma's afrekenen

'Elke fout kan fataal zijn, dat heeft het verleden wel uitgewezen', refereert bondscoach Rogério Micale in Braziliaanse media aan de talrijke mislukte olympische missies uit het verleden. De keuzeheer weet al hoe het spelbeeld eruit zal zien. 'Wij nemen het initiatief en zij hopen op een foutje van ons.'

Brazilië hoopt deze week in één klap af te rekenen met nóg een voetbaltrauma. De halve finale tegen Honduras en de eindstrijd worden immers afgewerkt in Maracanã. In dit mythische stadion gaven de Goddelijke Kanaries in 1950 de zeker gewaande wereldtitel uit handen tegen Uruguay. De fatale 2-1 van Alcides Ghiggia is in de ziel van de Braziliaanse voetballiefhebber gekerfd.

'Ik denk dat we extra inspiratie halen uit het decor', aldus middenvelder Renato Augusto. 'De supporters zullen voor een intimiderende sfeer zorgen. Maracanã kan weleens het verschil maken.' Verdediger Marquinhos vreest het fysieke spel van Honduras. 'Zij spelen vrij hard. Bovendien beschikken ze over een goede defensie en hebben ze een sterke keeper.'

Jorge Luis Pinto, de trainer van Honduras, is niet bang voor de magie van Maracanã. 'We spelen niet tegen een stadion, maar tegen een elftal.' Pinto loodste twee jaar geleden Costa Rica naar de kwartfinale van het WK, waarin Oranje pas na strafschoppen te sterk bleek.

De wedstrijd tussen Brazilië en Honduras begint woensdag om 13.00 uur lokale tijd. In Nederland is het dan 18.00 uur.  Om het andere ticket voor de olympische finale strijden Nigeria en Duitsland. Deze teams treffen elkaar woensdag vanaf 21.00 uur Nederlandse tijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.