'Braziliaanse voetbalbond denkt aan historische aanstelling Ancelotti'

Reacties

De voetbalbond van Brazilië is op zoek naar een 'gevestigde naam' als nieuwe bondscoach voor de nationale ploeg. Carlo Ancelotti geldt als een van kandidaten, zo beweert UOL Esporte.

'Braziliaanse voetbalbond denkt aan historische aanstelling Ancelotti'
© Pro Shots

Ancelotti werd in oktober al benaderd door voetbalbond CBF. De trainer van Real Madrid liet toen weten open te staan voor een gesprek, maar pas wanneer de positie vrij was. Ancelotti maakte bovendien duidelijk het seizoen te willen afmaken bij Real Madrid. Ten tijde van het eerste contact was Tite nog de bondscoach. Na de uitschakeling in de kwartfinale van het WK tegen Kroatië kondigde hij zijn vertrek aan.

Omdat Ancelotti het seizoen wil afmaken in Madrid, zou hij pas vanaf juni 2023 beschikbaar zijn om bondscoach te worden van Brazilië. De CBF moet bovendien een akkoord bereiken met Real Madrid over de voortijdige beëindiging van zijn tot medio 2024 doorlopende contract. Ook moet in dat geval een interim-bondscoach worden gevonden voor de eerste helft van 2023. Tot die tijd worden alleen vriendschappelijke wedstrijden gespeeld.

Ancelotti werkt in Madrid al samen met drie internationals van Brazilië: Vinícius Júnior, Rodrygo en Éder Militão. Hij is overigens niet de enige toptrainer die in beeld is geweest bij de CBF. Volgens UOL Esporte werd ook Pep Guardiola voor het WK benaderd door de Braziliaanse bond, maar de trainer van Manchester City koos voor een nieuw contract bij zijn club. Daarom lijkt hij inmiddels onhaalbaar.

Ednaldo Rodrigues, de voorzitter van de Braziliaanse bond, liet onlangs weten de komst van een buitenlandse bondscoach niet uit te sluiten. De Argentijn Filpo Núñez was in 1965 de laatste niet-Braziliaanse bondscoach van De Goddelijke Kanaries. De aanstelling van Ancelotti zou dan ook historisch zijn.

Toch valt ook de naam van een Braziliaan geregeld als mogelijke opvolger van Tite: de komst van Fluminense-trainer Fernando Diniz zou de voorkeur hebben van spelers als Dani Alves, Thiago Silva, Bruno Guimarães, Antony en Neymar. Ook oud-topvoetballer Ronaldo liet weten te hopen op de aanstelling van Diniz.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.