Braziliaanse belastingdienst onderzoekt transfer Neymar

Reacties

De Braziliaanse belastingdienst is een onderzoek gestart naar de transfer van Neymar naar Barcelona. Volgens documenten die zijn gepubliceerd door het Brazilaanse ministerie van Financiën zijn er vragen ontstaan over ongebruikelijke overschrijvingen.

Braziliaanse belastingdienst onderzoekt transfer Neymar

Tussen 2011 en 2014 zou Barcelona namelijk in totaal ruim 36 miljoen euro hebben overgemaakt naar een bedrijf op naam van de ouders van Neymar.

De 23-jarige captain van de Braziliaanse nationale ploeg kwam in de zomer van 2013 over van Santos. Destijds werd gezegd dat met de transfer 57,1 miljoen euro gemoeid was. De leiding van Barcelona moest later toegeven dat door allerlei financiële constructies de werkelijke kosten meer dan honderd miljoen euro bedroegen. Door het transferbedrag laag te houden zouden de Spanjaarden belasting hebben ontdoken.

De Braziliaan heeft inmiddels 91 wedstrijden gespeeld namens de Catalaanse grootmacht, waarin hij 53 keer trefzeker was. Zaterdagavond speelt de Braziliaanse aanvaller met zijn Catalaanse club de finale van de Champions League tegen Juventus. Het duel in Berlijn begint om 20.45 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.