Braziliaans toptalent komt dankzij Raiola en PSG naar PEC

Reacties

PEC Zwolle hoopt vlak voor de start van de competitie nog een flinke slag te slaan op de transfermarkt. Technisch directeur Gerard Nijkamp zit 'in de afrondende fase' met een aantal spelers, van wie Gustavo Hebling (19, foto) de meest opvallende is.

Braziliaans toptalent komt dankzij Raiola en PSG naar PEC

De Braziliaanse middenvelder geldt in eigen land als een groot talent. Hij is speler van de nationale jeugdploeg Onder-19 en stond ook op het verlanglijstje van grote clubs uit Zuid-Europa. PEC, dat op Hebling attent werd gemaakt door diens zaakwaarnemer Mino Raiola, kan de concurrentie aftroeven dankzij de hulp van Paris Saint-Germain. De Franse topclub wil de Braziliaan vastleggen en dan verhuren aan de Zwollenaren, voor één of twee jaar.

'Daarover praten we nog', zegt Nijkamp tegen Voetbal International. 'Maar ik verwacht dat we er snel uit zijn.' Hebling is transfervrij, nadat hij had geweigerd zijn contract met São Paulo te verlengen. Hij staat als middenvelder bekend om zijn dynamiek, techniek en inzicht. 'Hij moet qua fitheid nog een stap zetten en zal heus moeten wennen aan de Nederlandse speelstijl', voorspelt Nijkamp, 'maar dat het talent ervan afdruipt, staat buiten kijf. Hebling is een speler voor wie je naar het stadion komt.'

Hahn
Verder hoopt Nijkamp ook een nieuwe keeper te contracteren. Ook voor die positie is hij dicht bij een akkoord. Een naam wilde hij nog niet prijsgeven, maar het gaat in ieder geval niet om een nieuwe huurperiode van Warner Hahn. 'Feyenoord heeft ons duidelijk gemaakt dat zij dat niet zien zitten', aldus Nijkamp.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.