Brandstichter Breno is na ruim vier jaar weer voetballer

Reacties

De brede lach op het gezicht van Breno vertelde het hele verhaal. De 25-jarige Braziliaan staat aan de vooravond van zijn terugkeer op de velden en daarmee de afsluiting van een inktzwarte periode in zijn leven.

Brandstichter Breno is na ruim vier jaar weer voetballer

In september 2011 krijgt zijn carrière een onverwachte wending. De Braziliaan, die dan nog een mooie toekomst lijkt te hebben bij Bayern München, sticht brand in zijn huurhuis. Tien maanden later hoort hij een Duitse rechter hem veroordelen tot een gevangenisstraf van drie jaar en negen maanden.

Na het uitzitten van tweederde van zijn straf gaan de gevangenisdeuren in december 2014 voor hem open. Zijn tijd in de Duitse cel brengt hem tot bekering. 'Ik ben meer volwassen geworden en niet meer de Breno die op zeventienjarige leeftijd São Paulo verliet. Ik ben nu rustiger, blijf meer thuis en drink geen alcohol meer', zegt Breno in maart.

Breno na zijn vrijlating

'Mijn doel is om weer een plekje te krijgen in de selectie van São Paulo en ook te gaan spelen. Ik wil alles geven, ook omdat mijn contract hier in oktober afloopt.' Vier maanden later kan Breno nieuwe doelen stellen.

São Paulo, dat hem na zijn vrijlating al ruimte heeft gegeven te werken aan een comeback, biedt hem een langer verblijf aan. Als Breno zondag voor het duel met Fluminense (0-0) op de bank mag plaatsnemen, gaat een volgende wens in vervulling.

Een dag later glimt hij. 'Dit is een groot moment van gelukzaligheid, of liever gezegd twee momenten', zegt Breno maandag na het ondertekenen van een verbintenis tot medio 2017. 'Allereerst dat mijn naam in de wedstrijdselectie stond en daarmee weer terug was in het Morumbi Stadion. En ten tweede vanwege mijn nieuwe contract.'

Het leven lacht Breno weer toe, dat van de voetballer Breno welteverstaan. Als hij na een afwezigheid van ruim vier jaar ook weer binnen de lijnen komt, dan is de zon definitief doorgebroken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.