Brands trots op zeventien opgeroepen PSV'ers: 'Uniek'

Toen technisch manager Marcel Brands van PSV de lijst met spelers die voor nationale elftallen zijn opgeroepen onder ogen kreeg, glom hij van trots. Liefst zeventien spelers uit de eerste selectie van PSV werden geselecteerd.

Brands trots op zeventien opgeroepen PSV'ers: 'Uniek'

'Volgens mij is dat behoorlijk uniek. Alleen keeper Przemyslaw Tyton en enkele geblesseerden kregen geen oproep. Het is een goed teken, wij als club zijn er erg blij mee', aldus Brands tegen Voetbal International. Als Brands ook Elvio van Overbeek en Mohamed Rayhi had meegeteld, was hij zelfs op negentien spelers uitgekomen. Van Overbeek en Rayhi werden opgeroepen voor het Nederlandse onder 20-elftal, maar behoren normaal gesproken niet tot de hoofdmacht van PSV.

Bondscoach Louis van Gaal riep vijf PSV'ers op voor Oranje. Van dat vijftal meldden uiteindelijk alleen Jetro Willems, Jeffrey Bruma en Memphis Depay (foto) zich in Noordwijk. Stijn Schaars en Jeroen Zoet haakten vanwege een blessure af.

Santiago Arias (Colombia), Zakaria Bakkali (België), Stanislav Manolev (Bulgarije), Tim Matavz (Slovenië) en Ola Toivonen (Zweden) werden ook opgeroepen voor hun nationale elftallen. Zes andere PSV'ers werden uitgenodigd voor vertegenwoordigende jeugdteams. Van dat sextet raakte Jorrit Hendrix geblesseerd, waardoor hij zich niet bij de selectie van Jong Oranje voegde.

Opgeroepen PSV'ers
Naam Elftal
Jeffrey Bruma Nederland
Memphis Depay Nederland
Jetro Willems Nederland
Stijn Schaars* Nederland
Jeroen Zoet* Nederland
Santiago Arias Colombia
Zakaria Bakkali België
Stanislav Manolev Bulgarije
Tim Matavz Slovenië
Ola Toivonen Zweden
Joshua Brenet Jong Oranje
Jorrit Hendrix* Jong Oranje
Adam Maher Jong Oranje
Jurgen Locadia Jong Oranje
Menno Koch Oranje onder 20
Nigel Bertrams Oranje onder 20
Oscar Hiljemark Jong Zweden


*Meldde zich vanwege blessure af

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen