Brama heeft bij terugkeer geen medelijden met oude liefde

Reacties

Gevoel en sentimenten tellen niet voor Wout Brama. Volgens de middenvelder van PEC Zwolle moet je de spaarzame kansen op prijzen pakken. Ook wanneer dat ten koste gaat van zijn oude liefde FC Twente in de halve finale van het bekertoernooi .

Brama heeft bij terugkeer geen medelijden met oude liefde

Toch blijft de ontmoeting van dinsdag in Enschede bijzonder voor Brama. 'De halve finale van het bekertoernooi is al speciaal, maar als het dan ook nog eens tegen de club is waar je zestien jaar lang al je ziel en zaligheid in gegooid hebt, is dat dubbel speciaal', zegt Brama (op de hoofdfoto met FC Twente-trainer Alfred Schreuder) op de clubwebsite van Zwolle.

Brama speelde namens de Tukkers liefst 314 officiële wedstrijden. Negen seizoenen was hij actief in het eerste elftal van FC Twente, maar sinds de zomer van 2014 is PEC Zwolle zijn werkgever. Brama hoopte op een buitenlands avontuur, maar toen dat uitbleef koos hij voor een eenjarig contract in het IJsseldelta stadion.

Wout Brama viert feest. FC Twente heeft zojuist de bekerfinale gewonnen ten koste van Ajax (3-2 n.v.).
Wout Brama viert feest. FC Twente heeft zojuist de bekerfinale gewonnen ten koste van Ajax (3-2 n.v.).

Brama won behalve de titel in 2010 een jaar later ook de KNVB-beker met FC Twente en beseft als geen ander de beladenheid van het duel van dinsdag in Enschede. 'Die finale wil je altijd halen. Als speler in Nederland krijg je niet heel veel kansen om een prijs te winnen en wij zijn er nu heel dichtbij. Dan moet je alles geven om dat te bereiken. En als dat ten koste gaat van Twente, is dat dan om het even', aldus de 28-jarige middenvelder.

Leven of dood
Voor Brama lonkt, net als voor de meeste ploeggenoten bij PEC, de kans op de tweede eindzege in het Nederlandse bekertoernooi. 'Vorig jaar heeft Zwolle al een positieve ervaring gehad door te winnen en dat willen we graag herhalen. We maken zeker een goede kans tegen Twente, maar het zal erg lastig zijn. Zeker in Enschede, waar de fans achter hun ploeg gaan staan om het seizoen nog wat glans te geven.'

'FC Twente loopt ver achter in de strijd om de play-offs, zeker als er bij de club nog eens een keer drie punten in mindering worden gebracht', doelt Brama op de sanctie die Twente eerder al kreeg opgelegd vanwege het financiele wanbeleid en nog een keer boven het hoofd hangt. 'Voor Twente is het alles of niets, maar dat geldt ook voor ons. Duels spelen op leven en dood, het voetbal komt in een bekerwedstrijd daarna pas.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.