PEC zet met zege op Willem II grote stap richting play-offs

PEC Zwolle lijkt zich op te kunnen maken voor de play-offs om Europees voetbal. Willem II werd in een directe confrontatie verslagen: 1-0.

PEC en Willem II maakten er bepaald geen spektakelstuk van in het IJsseldelta Stadion. PEC-trainer Ron Jans gaf met het passeren van Tomas Necid en Ryan Thomas al aan rekening te houden met het bekerduel met FC Twente op dinsdag, terwijl de bezoekers uit Tilburg ook niet in staat bleken een vuist te maken. Dat Willem II voor rust geen enkele doelpoging ondernam was illustratief voor de wedstrijd.

Dankzij een kopbal van Jesper Drost (foto) kwam PEC, dat meer daadkracht toonde dan Willem II, in de dertigste minuut bijna op voorsprong. Zijn inzet werd echter van de lijn gehaald door Robbie Haemhouts. Invaller Necid kreeg een kwartier voor tijd ook de kans om de thuisploeg op voorsprong te zetten, maar zijn doelpoging werd geblokt. Uit een corner was het vervolgens wél raak. Bram van Polen was de gevierde man: 1-0.

Daarna ontstond er meer ruimte voor PEC, maar de paal voorkwam dat Wout Brama de score verder opvoerde. Doelman Warner Hahn keerde aan de andere kant een inzet van Mitchell Dijks, waardoor de gelijkmaker uitbleef. Zwolle slaat met de 1-0 overwinning een aanval af van Willem II op de zevende plaats, die recht geeft op de play-offs. De ploeg van Jans heeft nu acht punten meer dan de Tilburgers, die achtste staan. PEC neemt de zesde positie over van SC Heerenveen, dat vanavond tegen NAC Breda speelt.