Braithwaite: 'Dembélé maakt meer het verschil dan Lewandowski'

Reacties

De bij Barcelona vertrokken Martin Braithwaite is zeer lovend over Ousmane Dembélé. In gesprek met het Spaanse RAC1 baart de Deen opzien en stelt hij onder meer dat de Franse buitenspeler meer het verschil maakt dan Robert Lewandowski.

Braithwaite: 'Dembélé maakt meer het verschil dan Lewandowski'
© Pro Shots

'Ousmane is een geweldige jongen, ik houd veel van hem. Hij heeft een enorm talent dat ik nog nooit eerder heb gezien. Messi is van een andere planeet, maar ik heb nooit iemand gezien zoals Ousmane', aldus Braithwaite, die bij Barcelona ruim twee jaar lang in de kleedkamer met Dembélé zat en op Deadline Day naar stadgenoot Espanyol verkaste.

De uitspraken van de aanvaller zijn opvallend. Lewandowski is met vijf La Liga-goals en een hattrick in de Champions League op dit moment de grote man bij Barcelona. Zo omschreef teamgenoot Sergi Roberto de Poolse superspits als een 'geschenk'.

Dembélé valt weliswaar minder op, maar heeft dit seizoen een belangrijke rol in het aanvalsspeler van de ploeg van Xavi. De vleugelaanvaller verzorgde onder meer twee assists in het Champions League-duel tussen Barcelona en Viktoria Plzen van woensdagavond (5-1).

Vertrek
Braithwaite vertrok in de slotdagen van de recente transferperiode door de achterdeur bij Barcelona. De club wilde de spits graag laten vertrekken, terwijl Braithwaite juist wilde blijven. Uiteindelijk zou Barcelona volgens SPORT een 'flink bedrag' hebben betaald om de spits naar Espanyol te laten verkassen. 'Mensen weten niet alles, ze lezen de krant en het is niet waar wat ze schrijven. Mijn vertrek ligt nu in het verleden en ik voel me inmiddels blij', reageert de midvoor nu op de berichtgeving.

Braithwaite maakte bij zijn debuut voor Espanyol afgelopen zondag al direct zijn eerste treffer voor de stadsgenoot. De 0-1 op bezoek bij Athletic Bilbao betekende dat de nummer 15 van La Liga de wedstrijd won.

Spelersprofiel

M. Braithwaite


Geboortedatum:
5 juni 1991
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
Esbjerg
Nationaliteit
Denemarken
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
77 kg
Huidige club:
Espanyol
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. Braithwaite
Meer over M. Braithwaite
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.