Braafheid en Ruiter terug na maanden blessureleed

Reacties

Edson Braafheid en Robbin Ruiter (foto) hebben hun rentree gemaakt in het oefenduel tussen FC Utrecht en NAC Breda (1-1). Het duo stond respectievelijk zeven en vier maanden buitenspel.

Braafheid en Ruiter terug na maanden blessureleed

Braafheid speelde zijn laatste wedstrijd op 26 augustus 2016 tegen Vitesse. In dat duel liep de verdediger een zware achillespeesblessure op. Het was extra zuur voor Braafheid, aangezien hij een week eerder juist een eenjarig contract bij de club had getekend.

Ruiter viel op 27 november uit in het duel met Feyenoord (3-3). De doelman brak een sleutelbeen en stond bijna vier maanden aan de kant. David Jensen nam zijn plek onder de lat over en maakt een sterke indruk.

Aan Ruiter nu de taak om trainer Erik ten Hag ervan te overtuigen dat hij in het slot van de competitie weer eerste keus moet worden. De doelman is bezig aan zijn laatste contractjaar en stak nimmer onder stoelen of banken deze zomer een volgende stap te willen maken.

FC Utrecht, waar onder meer Sébastien Haller, Zakaria Labyad en Yassin Ayoub een basisplaats hadden, kwam tegen NAC via Nick Venema op voorsprong. Het was Cyriel Dessers die namens de Eerstedivisionist gelijkmaakte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.