Ten Hag en Utrecht opgelucht na nieuws over Ruiter

Reacties

FC Utrecht moet het de komende maanden zonder doelman Robbin Ruiter doen. De sluitpost heeft een gebroken sleutelbeen en een hersenschudding overgehouden aan zijn akelige valpartij in het duel met Feyenoord (3-3).

Ten Hag en Utrecht opgelucht na nieuws over Ruiter

De sluitpost kwam in de tweede helft hard ten val bij het vangen van een voorzet. Ruiter duikelde over Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen heen en was even buiten bewustzijn. In de 75ste minuut moest hij het veld per brancard verlaten. De schrik was groot rondom de Utrecht-doelman. Kort daarna kwam Ruiter weer bij, maar hij is wel een flink deel van de zondagavond 'kwijt'. Maandag is hij in het ziekenhuis verder onderzocht.

Utrecht bevestigt dat Ruiter een hersenschudding en een gebroken sleutelbeen heeft opgelopen. Voor het herstel staat zes tot negen weken, meldt de club op de website. 'De blessure was een sluier over de wedstrijd, maar uiteindelijk zijn we opgelucht met de diagnose', vertelt Utrecht-trainer Erik ten Hag. 'Het zag er aanvankelijk veel ernstiger uit', vindt Ten Hag. 'Desalniettemin zal hij een behoorlijke periode uit de roulatie zijn. Wij wensen Robbin een voorspoedig herstel.'

Tijdens het duel in De Galgenwaard zondagmiddag was David Jensen de vervanger van Ruiter. De Deense doelman, die in de zomer overkwam van Nordsjaelland, zal naar alle waarschijnlijkheid ook de komende tijd Ruiters plek onder de Utrecht-lat innemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.