Boze Vidal sleept Bild voor de rechter na 'leugens'

Reacties

Arturo Vidal is helemaal klaar met de beschuldigingen van Bild over zijn alcoholgebruik. De Chileen wil de Duitse krant voor de rechter slepen na een artikel over vermeend dronkenschap tijdens het trainingskamp van Bayern München in Qatar.  

Boze Vidal sleept Bild voor de rechter na 'leugens'

Het zou niet de eerste zijn keer dat Vidal in opspraak raakt. De 28-jarige middenvelder knoopt al jaren het ene na het andere incident aan elkaar. Zo reed hij tijdens de Copa America afgelopen zomer onder invloed zijn peperdure Ferrari in de prak. In de persconferentie barstte de Chileen vervolgens in tranen uit en ging door het stof: 'Ik heb het leven van mijn vriendin, mezelf en anderen in gevaar gebracht'. Bondscoach Jorge Sampaoli vond het destijds niet nodig om Vidal uit de selectie te zetten: 'Hij heeft een fout gemaakt, maar we moeten bedenken hoe belangrijk hij voor de ploeg is.'

Verder was Vidal in 2014 betrokken bij een vechtpartij in een nachtclub en dook hij voorafgaand aan een WK-kwalificatiewedstrijd van Chili in 2011 dronken op in het in het teamverblijf.

'Slechte relatie met Guardiola'
Bayern München betaalde in de zomer 37 miljoen aan Juventus voor de Chileen. Onder Pep Guardiola speelt Vidal bijna alles, maar Duitse media schrijven al weken over een slechte relatie tussen het duo vanwege het overgewicht en de nachtelijke uitstapjes van de Chileen. Een nieuw artikel over vermeend dronkenschap kan hij er dus niet bij hebben. Bild beweert dat Vidal tijdens het trainingskamp in Qatar meerdere malen het spelershotel van Bayern heeft verlaten en bij zijn terugkomst onder invloed was.

'Het nieuws dat een Duitse krant vandaag publiceerde is absoluut onwaar', briest Vidal op zijn Twitter-account. 'Ik heb mijn advocaten opdracht gegeven een rechtszaak te beginnen tegen de krant die verantwoordelijk is voor deze leugens.'

Zaterdag keert Vidal met Bayern terug op bekend terrein. De koploper gaat op bezoek bij Bayer Leverkusen, waar Vidal vier seizoenen actief was. Op 23 februari reist Bayern voor de Champions League af naar een andere voormalige werkgever van de controversiële middenvelder: Juventus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.