Boymans: 'Geen fout van Vlaar, maar de verdienste van mij'

Reacties

Ruud Boymans heeft bij FC Utrecht hervat waar hij vorig jaar noodgedwongen mee moest stoppen. De spits scoorde namelijk meteen bij zijn rentree tegen AZ.

Boymans: 'Geen fout van Vlaar, maar de verdienste van mij'

'Mooi om één-op-één te blijven lopen', glunderde Boymans voor de camera van FOX Sports na het gelijkspel in Alkmaar (2-2). Vorig seizoen scoorde spits negen keer in evenzoveel duels voor de Domstedelingen, totdat een zware enkelblessure roet in het eten gooide.

Vijf minuten na zijn rentree troefde hij Ron Vlaar af in de lucht, waarna zijn kopbal in de verre hoek verdween (1-1). 'Je weet dat als je achterstaat, dat de ploeg je misschien nodig heeft. Het was een afdraaiende bal, hij kon er nooit bijkomen. Geen fout van Vlaar dus, maar de verdienste van mijzelf', lachte hij.

Tegen Achilles '29 kreeg Boymans ook al een halfuur speeltijd in de hoofdmacht, maar in het gewonnen bekerduel (0-5) kon hij ondanks de hulp van zijn ploeggenoten niet scoren. 'Liever vandaag dan afgelopen woensdag. Dit geeft zeker een boost, maar ik heb nog een lange weg te gaan.'

Na de winterstop moet Boymans er waarschijnlijk staan om de gewilde Sébastien Haller op te volgen in de spits. 'Maar iedereen ziet dat we ook een goed koppel kunnen vormen', sprak hij de hoop uit dat de Fransman voor de club behouden blijft.

Ten Hag
Ook Utrecht-coach Erik ten Hag stond stil bij de goal van Boymans. 'Dat is heel bijzonder, want ik weet wat hij allemaal heeft doorstaan. Het is ontzettend vervelend om een jaar geblesseerd te zijn, dan ga je door heel diepe dalen. Ook toen hij geblesseerd was, heb ik veel aandacht aan hem besteed. Hij kan heel belangrijk voor ons zijn en dat heb ik hem ook verteld; dat ik niet kon wachten tot hij weer in actie kon komen. Hij is medisch fit en zal nog veel energie in zijn trainingsprogramma moeten leggen, maar dit is in ieder geval al geweldig. Heel Utrecht en vooral hij heeft hiernaar uitgekeken. Al was het scenario helemaal af geweest als we hadden gewonnen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.