Bournemouth houdt doelpuntenmachine Defoe in de Premier League

Reacties

Jermain Defoe heeft bevestigd dat hij komend seizoen voor AFC Bournemouth speelt, waardoor hij in de Premier League actief blijft. De 34-jarige goaltjesdief vertrekt bij het gedegradeerde Sunderland.

Bournemouth houdt doelpuntenmachine Defoe in de Premier League

In gesprek met BBC Radio vertelde de Engels international openlijk over zijn toekomst. 'Ik heb de medische keuring achter de rug en begin juli, na mijn vakantie, krijgt iedereen het te weten. Ja, de transfer gaat door.'

Defoe was het voorbije seizoen het spaarzame lichtpunt bij Sunderland. De aanvaller kwam tot vijftien goals in de Premier League en maakte door zijn goede vorm na een afwezigheid van ruim drie jaar in maart zijn rentree bij de nationale ploeg van Engeland. In het shirt van The Three Lions scoorde de spits direct weer tegen Litouwen.

Defoe speelde in het seizoen 2000/01 al op huurbasis bij AFC Bournemouth, dat hem toen huurde van West Ham United. Later imponeerde hij voornamelijk in het shirt van Tottenham Hotspur. Na een uitstapje naar Toronto FC keerde Defoe in januari 2015 terug in de Premier League. De spits is een van de meest trefzekere spelers in de Premier League-historie. Hij staat zevende op de ranglijst met topscorers aller tijden en kan zijn totaal van 159 goals dus nog verbeteren bij The Cherries.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.