Bournemouth: eerst handhaven, dan pas stadion uitbouwen

Reacties

AFC Bournemouth heeft komend seizoen het kleinste stadion in de Premier League, met een capaciteit van 11.700 plaatsen. De club denkt echter nog lang niet aan het uitbreiden van Dean Court.

Bournemouth: eerst handhaven, dan pas stadion uitbouwen

Dit seizoen werd de club uit Zuid-Engeland kampioen in het Championship en verzekerde zij zich voor het eerst in de geschiedenis van een plaats op het hoogste niveau. Algemeen directeur Neill Blake vindt dat Bournemouth zich eerst moet richten op het lijfsbehoud om daarna pas een groter stadion te overwegen. 'Als je alle factoren afweegt, is het niet haalbaar nu al aan uitbreiding te denken', legt Blake uit aan de BBC.

'Er zijn veel eisen aan het stadion na de promotie, daar moeten we eerst aan voldoen. Dat zal veel tijd gaan kosten en het wordt hard werken om die op tijd te realiseren', voert de directeur aan als reden voor het nog niet verhogen van de capaciteit. Mocht het Bournemouth lukken op het hoogste niveau actief te blijven, dan zit een vergroting van het stadion er zeker in. 'Als we in de Premier League blijven, dan heeft uitbreiding onze prioriteit.'

In november 2014 waren er al plannen het stadion uit te bouwen, maar deze konden door een tekort in het budget en diverse onderzoeken nog niet worden gerealiseerd. Bournemouth moet nu eerst de persruimte en andere delen van de accommodatie aanpassen aan de Premier League-eisen en wil investeren in de staf en spelersgroep.

Attractiever
Hoewel er dus op korte termijn geen uitbreiding van het stadion zal plaatsvinden, zijn de prijzen voor de seizoenkaarten wel verhoogd. Dit tot teleurstelling van vele supporters. Voorzitter Jeff Mostyn verdedigt het besluit. 'Volgend seizoen komen er zoveel van 's werelds beste spelers en clubs langs. Dat zal het komen kijken naar Bournemouth een stuk attractiever maken.' De gemiddelde prijs van de seizoenkaarten stijgt van 832 naar 953 euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.