Bouma maakt definitief einde aan zijn actieve profloopbaan

Wilfred Bouma hangt op 35-jarige leeftijd zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De verdediger twijfelde al langer, maar hakte vrijdag definitief de knoop door.

Bouma maakt definitief einde aan zijn actieve profloopbaan

Bouma zit sinds afgelopen zomer zonder club, nadat PSV hem geen nieuw contract had aangeboden. Hij trainde voor zichzelf en liet eerder al doorschemeren aan stoppen te denken. 'Zoals het er nu uitziet stop ik, maar je weet het nooit', liet Bouma onlangs weten aan Voetbal International.

Aan het begin van deze voetbaljaargang hield de Brabander zijn conditie op peil bij Helmond Sport. De club uit de Jupiler League wilde de ervaren speler graag vast leggen, maar Bouma - op dat moment nog hopend op een buitenlands avontuur - gaf te kennen daar niets voor te voelen.

Bouma, die ooit als linksbuiten doorbrak en ook vaak linksback speelde, voetbalde in totaal 413 competitieduels voor Fortuna Sittard, MVV, PSV en Aston Villa. Hij scoorde daarin 41 keer. Namens PSV is hij recordhouder internationale wedstrijden (78).

Bouma maakte in zijn 37 interlands voor Oranje één doelpunt: tijdens het EK van 2004 in Portugal tegen Tsjechië. Bouma opende de score al na vier minuten in het duel dat Nederland uiteindelijk met 3-2 zou verliezen.

Technisch manager Marcel Brands van PSV heeft Bouma, net als de Ghanese cultheld Eric Addo, aangeboden als stagiair mee te lopen bij de trainersstaf van de jeugdafdeling. 'Daar kom ik later op terug bij PSV', aldus Bouma. 'In elk geval is het mooi te weten dat de mogelijkheid er is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen