Botteghin is hard op weg van Brabant naar Groningen

Eric Botteghin (25) is hard op weg naar FC Groningen. Er wordt snel een akkoord verwacht tussen de noordelingen en NAC Breda, de huidige werkgever van de Braziliaanse verdediger. In Brabant heeft hij nog een contract dat doorloopt tot medio 2014.

Botteghin is hard op weg van Brabant naar Groningen

Bronnen rondom de onderhandelingstafel melden dat de partijen elkaar naderen in de voorwaarden waaronder Botteghin de stap naar stadion Euroborg kan maken. NAC verlangt voor de mandekker een bedrag van circa 750.000 euro en wenst daarin nauwelijks concessies te doen.

Botteghin begon zijn loopbaan in Nederland bij FC Zwolle, het huidige PEC. Vanaf 2006 verdedigde hij er vijf seizoenen lang de clubkleuren. Sinds 2011 komt hij uit voor NAC. Bij Groningen moet hij de naar Celtic vertrokken Virgil van Dijk opvolgen.

NAC raakt in Botteghin zijn tweede centrale verdediger kwijt. Eerder werd al duidelijk dat Kees Luijckx zijn aflopende contract in Breda niet wilde verlengen. De Brabanders zouden de Noord-Hollander alsnog graag tot een langer verblijf verleiden, maar achten de kans klein dat dit lukt.

Behalve Botteghin lonkt er nog een tweede defensieve versterking voor Groningen. De transfervrije Giliano Wijnaldum wordt nadrukkelijk in verband gebracht met de club van directeur Hans Nijland. Afgelopen seizoen speelde Wijnaldum nog negentien competitieduels voor AZ.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen