Bosz: 'Vloeiend spel van Vitesse moet snel terugkomen'

Reacties

In plaats van een opgaande lijn is Vitesse na de recente komst van enkele versterkingen in een winterdip terecht gekomen. Trainer Peter Bosz denkt dat het nog goed komt, maar het herstel kan niet lang meer op zich laten wachten.

Bosz: 'Vloeiend spel van Vitesse moet snel terugkomen'

Vitesse is bezig aan een bijzonder zwakke serie. De Arnhemmers wisten in de laatste zeven officiële duels maar één keer te winnen. Vorige week vrijdag kwam het elftal van Peter Bosz (foto) niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen hekkensluiter ADO Den Haag. De Vitesse-trainer vindt de term 'winterdip' te zwaar, zo laat hij weten.

'Wat is precies een dip? Daar zaten we dan tot het duel met Feyenoord ook in, maar ik vond dat we in De Kuip heel goed speelden. Feit is dat we de laatste weken te weinig punten hebben gepakt en dat het spel niet meer zo vloeiend en flitsend is als voor de winterstop. Dat moet snel veranderen.'

Bosz: 'We hebben te maken met veel jonge spelers die voor het eerst een volledig seizoen bij de senioren spelen. Daarvoor heb je hardheid nodig. Daarnaast hebben wij voor ons spel een goede grasmat nodig. Die hadden we lange tijd niet in Gelredome. Vandaar dat ze nu bezig zijn om er een nieuw veld in te leggen.' Bosz blijft wel strijdbaar. 'We zijn geen eendagsvlieg. Op dit moment is er in de top geen enkele ploeg die makkelijk haar wedstrijden wint. Wij komen hier overheen.'

Lees ook deze week in Voetbal International een interview met de werkloze trainer Fred Rutten die terugkijkt op zijn dienstverband bij Vitesse. Bestel hier het nieuwste nummer.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.