Bosz: 'Sneller stabiel geworden dan ik had durven dromen'

Reacties

Het resultaat tegen FC Twente (5-1) stemde Peter Bosz zonder meer tevreden, maar de Vitesse-trainer had zich opgewonden over het verval in de eerste helft.

Bosz: 'Sneller stabiel geworden dan ik had durven dromen'

'Ik ken dit soort wedstrijden. Als je zo slap loopt te verdedigen, zoals wij in de eerste helft deden en ze maken vlak voor rust 2-1, dan vraag je je af wat het gaat worden in de tweede helft', keek Bosz bij FOX Sports terug.

De spelers kregen het ook te horen tijdens de rust. 'Ik ben normaal gesproken rustig, maar dit was een van weinige keren dat ik boos ben geworden', zei Bosz, die zijn ploeg verweet FC Twente terug te laten komen. 'We waren zo goed begonnen. Je komt op 2-0 en je hebt ze liggen. Dan moet je doorgaan en in een hoog tempo blijven spelen. Maar wat wij deden, sloeg nergens op.'

Uiteindelijk bleef een verder herstel van Twente in het Gelredome achterwege. Vitesse liep weg naar een fraaie 5-1 zege. 'Je kan tevreden zijn als je met deze cijfers wint van FC Twente, dat heeft laten zien goede spelers te hebben', zei Bosz. Ook over de eerste seizoenhelft was hij eveneens content. 'Ik had wel verwacht dat we wisselvallig zouden zijn. Dat is normaal als je weer een nieuwe as hebt. Maar we zijn sneller stabiel geworden dan ik had durven dromen. Al met al ben ik wel tevreden.'

Voor de wedstrijd reageerde Bosz ook op de berichten dat hij veldtrainer zou worden bij Chelsea, de club waarmee Vitesse een samenwerkingsverband heeft. 'Ik ben daar niet mee bezig. Ik zit nu bij Vitesse en heb het heel goed naar mijn zin. We gaan er morgen eens goed over nadenken of ik er open voor zou staan', maakte hij zich ervan af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.