Bosz kiest wederom voor Velthuizen als eerste doelman

Reacties

Piet Velthuizen is door trainer Peter Bosz voor het komende seizoen benoemd tot eerste doelman van Vitesse. De 27-jarige goalie staat daardoor zondag in de eerste competitiewedstrijd tegen Ajax onder de lat en houdt daarmee Eloy Room op de bank.

Bosz kiest wederom voor Velthuizen als eerste doelman

Velthuizen debuteerde in 2006 voor Vitesse. Sindsdien stond hij in 205 Eredivisie-duels onder de lat bij de Arnhemmers. In het seizoen 2010/11 maakte hij een uitstapje naar het Spaanse Hércules, waarna hij het seizoen erop weer terugkeerde bij de club waar hij de jeugdopleiding doorliep.

Ziek
Eloy Room belandt door de keuze van trainer Peter Bosz dit seizoen op de bank. Vrijdag was hij sowieso niet aanwezig op de training. De doelman bleef met een griepje ziek thuis. Of hij zich nog op tijd bij de selectie aan kan sluiten voor de eerste competitiewedstrijd tegen Ajax, is nog onduidelijk.

Marvelous Nakamba is niet inzetbaar in de uitwedstrijd van Vitesse. De proefspeler heeft nog geen contract ondertekend bij FC Hollywood aan de Rijn, waardoor hij nog niet speelgerechtigd is.

Pedersen
Marcus Pedersen keerde vrijdag terug in Arnhem. De Noorse aanvaller onderhandelde in zijn geboorteland met een nog onbekende club over een transfer. Pedersen werd sinds zijn komst in 2010 drie keer op rij verhuurd. In het seizoen 2012/13 aan het Noorse Valerenga, een jaar later aan Odense BK (Den) en vorig seizoen kwam hij op huurbasis uit voor Barnsley.

Bij Vitesse kwam hij sinds zijn komst tot 27 competitieduels, waarin hij zes keer trefzeker was. In zijn periode in Arnhem moest hij steeds spitsen als Lasse Nilsson, Wilfried Bony en Mike Havenaar voor zich dulden. Nu is hij dus op weg naar de uitgang.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.