Bosz: 'Het Vitesse van voor de winterstop is terug'

Reacties

De 3-1 overwinning op RKC Waalwijk van vorige week heeft bij Vitesse het vertrouwen teruggebracht. Trainer Peter Bosz hoopt dat de Arnhemmers de zege op de Brabanders zaterdag een vervolg geven tegen hekkensluiter Roda JC.

Bosz: 'Het Vitesse van voor de winterstop is terug'

Vóór het duel met RKC kende Vitesse een rampzalige reeks van vijf wedstrijden, waarin het slechts twee punten behaalde. Omdat directe concurrenten FC Twente en Feyenoord ook de nodige steken lieten vallen, staat Vitesse nog steeds derde. Koploper Ajax lijkt inmiddels wel uit zicht; het gat met de Arnhemmers bedraagt acht punten.

Bosz hoopt dat de overwinning op RKC de voorbode is voor een sterk seizoenslot van zijn elftal. De signalen zijn in ieder geval goed, meldt hij. 'Het vertrouwen is terug. Dat werd vorige week vooral duidelijk in de tweede helft. Het doelpunt van Mike Havenaar werkte bevrijdend voor de spelers. Toen zagen we weer het spel van voor de winterstop terug.'

Hoewel Vitesse in eigen huis de torenhoge favoriet is tegen Roda, dat door een serie van vijf nederlagen op rij onderaan staat, benadrukt Bosz dat een overwinning op de Limburgers geen formaliteit is. 'Het is nooit gemakkelijk tegen een ploeg die laatste staat. Zo'n wedstrijd brengt namelijk een bepaalde druk met zich mee.'

Bosz kan tegen Roda niet beschikken over Patrick van Aanholt (geschorst) en Kelvin Leerdam (geblesseerd). Rochdi Achenteh en Frank van der Struijk zijn waarschijnlijk hun vervangers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.