Bosz haalt opgelucht adem: 'Het bleef billenknijpen'

Ajax-trainer Peter Bosz was er donderdagavond lange tijd niet gerust op dat zijn ploeg de 1-0 voorsprong zou vasthouden tegen Standard Luik. Dat dit uiteindelijk toch lukte zorgde voor opluchting.

De Amsterdammers kwamen in de eigen Arena goed uit de startblokken en namen na een klein halfuur via Kasper Dolberg terecht de leiding. 'In de eerste helft vond ik Ajax de bovenliggende partij, maar in de tweede helft waren de rollen een beetje omgedraaid', zei Bosz na afloop op de persconferentie. 'Je moet leren om wedstrijden te winnen. Dat hebben we nu gedaan. Maar we hebben wel geluk gehad. Zij raakten de paal en kregen nog wat goede kansen.'

'Het zou mooi geweest zijn als we vlak voor rust, via die mooie aanval, op 2-0 waren gekomen', doelde Bosz op de combinatie tussen Dolberg en Davy Klaassen, die bij de laatste pass spaak liep. 'Omdat die 2-0 niet viel, bleef het tot het laatste moment billenknijpen. Wij moesten het van het voetbal hebben, want Standard is fysiek sterker. Voor rust ging dat redelijk, maar ik denk dat wij veel beter kunnen. Bijvoorbeeld in de afronding, want wij hebben veel te veel kansen gemist vandaag.'

Ajax is met twee zeges in de eerste twee groepswedstrijden uitstekend begonnen aan de Europa League. Bosz: 'Wij hadden natuurlijk het liefst in de Champions League gespeeld, maar we hebben de knop omgezet en willen nu uit dit toernooi het maximale halen. Dat lukt tot nu toe goed met zes punten uit twee duels. Nu volgt het tweeluik met Celta de Vigo, op papier de zwaarste tegenstander. Dat zullen heel lastige, moeilijke wedstrijden worden. Maar dat maakt het interessant.'