Bosz gaat met McEachran strijd om derde plaats aan

Reacties

Peter Bosz denkt dat Vitesse door de 4-1 zege bij Feyenoord een reële kans maakt om derde te worden en zo directe plaatsing voor de Europa League af te dwingen. De Vitesse-coach probeert zondag in het thuisduel met FC Utrecht de druk op te voeren. Dat doet hij met Josh McEachran als basisspeler.

Bosz gaat met McEachran strijd om derde plaats aan

Maandag maakte Vitesse indruk in De Kuip en dat geeft vertrouwen voor het sluitstuk van de competitie, waarin Utrecht op bezoek komt. 'Door de winst in Rotterdam is de strijd om de derde plaats nog levend', aldus Bosz op de clubwebsite.

Met zijn goede optreden tegen Feyenoord heeft Chelsea-huurling McEachran een basisplaats afgedwongen. 'Ik ben er wel uit hoe we gaan spelen. We gaan niet veel veranderen. McEachran start ook zondag in de basis', verklapte Bosz. De Vitesse-coach ziet Marko Vejinovic terugkeren van een schorsing. Kelvin Leerdam en Denys Oliinyk zijn de enige afwezigen.

Om kans te maken op de derde plaats moet zowel Feyenoord als AZ punten verspelen. De Rotterdammers gaan op bezoek bij PEC Zwolle, terwijl de ploeg van trainer John van den Brom uit tegen Excelsior speelt. Bosz durfde geen voorspellingen te doen over de afloop van die wedstrijden. 'Wij moeten zelf eerst winnen. Pas dan kunnen we kijken naar de andere duels.'

KWF
De naam KWF Kankerbestrijding prijkt zondag overigens op het shirt van Vitesse. Hoofdsponsor Truphone maakt een gebaar door het wedstrijdshirt eenmalig beschikbaar te stellen. De actie is een eerbetoon aan Vitesse-icoon Theo Bos, die overleed aan alvleesklierkanker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.