Bosz hoopt nog eens een topclub te trainen

Reacties

Peter Bosz heeft met Vitesse nog uitzicht op de derde plaats in de Eredivisie, dankzij de eclatante 4-1 zege tegen Feyenoord. Daarmee rekent de trainer af met de kritiek die er in de eerste competitiehelft op hem was. Goed spel, lof van iedereen, maar weinig punten. Zelf blijft hij altijd nuchter, onder alle omstandigheden.

Bosz hoopt nog eens een topclub te trainen

'De buitenwacht relateert alles vaak aan het resultaat, ik vind dat een kwestie van onkunde. Ik ben de laatste die twijfels heeft over de manier van spelen', zegt Bosz deze week in de nieuwe Voetbal International.

Onder zijn leiding heeft Vitesse in alle opzichten het beste middenveld van Nederland en ontwikkelen spelers als met name Davy Pröpper zich spectaculair. Zoals alle ploegen van Bosz spectaculair voetballen. 'Als je geen kampioen wordt en ook niet degradeert, kies ik er bewust voor de mensen te vermaken', zegt hij daarover.

De Apeldoorner maakt geen geheim van zijn ambities. 'Ik zou graag een keer in de top aan de slag willen gaan. Daarom heb ik gekozen voor één jaar bij te tekenen', zegt hij in het interview. 'Ik heb het hier geweldig naar mijn zin, kan onder geweldige omstandigheden werken, maar het geeft me ook de vrijheid gewoon te stoppen als ik het níét meer naar mijn zin zou hebben.'

'Ik heb tot nu toe bij clubs gewerkt waar de begroting elk seizoen wat naar beneden moest. Het is gemakkelijker om meer middelen te hebben en dus betere spelers. Aan de andere kant is de druk op het absolute topniveau vele malen groter. Er zijn veel mensen die daar niet mee kunnen omgaan.'

Lees in Voetbal International het volledige interview met Peter Bosz.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.