Bosz een positieve uitzondering in Arnhem

Reacties

Dat Peter Bosz donderdagmiddag zijn contact bij Vitesse met een jaar heeft verlengd, is geen verrassing. De Arnhemse clubleiding is erg tevreden over de oefenmeester uit Apeldoorn en ging eind vorig jaar al de eerste gesprekken aan. Beide partijen maakten er geen geheim van samen verder te willen.

Bosz een positieve uitzondering in Arnhem

Bosz is in Arnhem meer dan een hoofdtrainer. Hij heeft samen met hoofd opleiding Gerry Hamstra en technisch directeur Mo Allach meegeschreven aan de voetbalvisie van de club. Het eerste elftal, de beloften én alle Arnhemse jeugdteams moeten gaan spelen volgens de visie van Bosz; dominant, aanvallend voetbal.

Het aanblijven van Bosz is een positieve ontwikkeling binnen Vitesse. Tot voor kort verbruikte de Arnhemse club meer trainers dan reserveballen. Vanaf 2010 zaten Theo Bos, interim-trainer Hans van Arum, Albert Ferrer, John van den Brom, Fred Rutten en Bosz op de bank. Mocht de huidige oefenmeester zijn laatste jaar volmaken, dan is hij de eerste trainer sinds Edward Sturing (2003-2006) die drie termijnen blijft zitten.

Dat de trainer maar met één jaar verlengt is geen toeval. Vitesse had de trainer graag langer gebonden, maar is inmiddels bekend met de wensen van de hoofdtrainer. Bosz heeft er nooit een geheim van gemaakt in de toekomst een stap hogerop te willen maken. De mogelijkheid om tussentijds te vertrekken was dan ook een belangrijk onderwerp tijdens de contractbesprekingen.

Bosz wacht samen met de scouting en technisch directeur Allach de zware taak een elftal samen te stellen voor komend seizoen. De verwachting is dat sterkhouders als Jan-Arie van der Heijden, Davy Pröpper, Zakaria Labyad, Bertrand Traore en Marko Vejinovic na deze jaargang zullen vertrekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.