Bosnië hoopt op vliegensvlug herstel van Dzeko

Reacties

Bosnië-Herzegovina doet er alles aan om Edin Dzeko erbij te hebben in de allesbeslissende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Wales (10 oktober) en Cyprus (13 oktober). De 29-jarige spits van AS Roma is ondanks zijn knieblessure opgeroepen door bondscoach Mehmed Bazdarevic.

Bosnië hoopt op vliegensvlug herstel van Dzeko

Dzeko liep de kwetsuur op in de thuiswedstrijd van 26 september tegen Carpi (5-1). Roma meldde destijds dat de van Manchester City overgekomen aanvaller circa een maand aan de kant zou staan. Desondanks hoopt Bazdarevic dat de topscorer aller tijden van de nationale ploeg (44 goals) zijn land kan bijstaan in de strijd om de derde plaats in Groep B.

'Edin wordt behandeld in Roma en probeert te herstellen', zei Bazdarevic maandag tijdens een persconferentie. 'We hebben voortdurend contact met hem. Vanavond nog evalueert onze medische staf hoe onze geblesseerde spelers ervoor staan', zei de 55-jarige oud-international van Joegoslavië, die eind vorig jaar generatiegenoot Safet Susic opvolgde.

Dzeko, die Roma zou hebben verzekerd alleen te zullen spelen als hij topfit is, scoorde deze kwalificatiereeks al zeven keer. Alleen Robert Lewandowski (tien) en Thomas Müller (acht) waren vaker trefzeker. Voor Bosnië is het daarom van groot belang dat hij erbij is. In de laatste twee wedstrijden moet het drie punten goedmaken op nummer drie Israël om zich nog te plaatsen voor de play-offs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.