AS Roma enkele weken zonder Dzeko, Keita en Totti

Reacties

De 5-1 zege van AS Roma op Carpi is een Pyrrusoverwinning gebleken voor de vicekampioen van Italië. Niet alleen Francesco Totti, maar ook Edin Dzeko staat de komende drie tot vier weken aan de kant.

AS Roma enkele weken zonder Dzeko, Keita en Totti

De Romeinse kranten spraken zondagochtend nog de vrees uit dat Totti door de op zijn 39ste verjaardag opgelopen bovenbeenblessure twee maanden aan de kant zou staan, maar daar blijkt geen sprake van. Desondanks moet trainer Rudi Garcia zowel zijn aanvoerder als zijn aanvalsleider ongeveer een maand missen. Dzeko staat door een knieblessure immers ook eenzelfde periode aan de kant.

Daarmee houdt het nog niet op voor Roma. Ook Seydou Keita raakte zaterdagavond tijdens de derde competitiezege geblesseerd. De Malinese middenvelder heeft een dijbeenblessure opgelopen en is eveneens enkele weken niet inzetbaar. Daardoor wordt ook de spoeling op het Romeinse middenrif dunner, zeker omdat met Kevin Strootman een andere belangrijke pion in die linie door een knieoperatie voorlopig ook uit de roulatie is.

De drie spelers die zaterdag uitvielen zullen zich net als eerste doelman Wojciech Szczesny, die kampt met een vingerblessure, waarschijnlijk richten op de topper van 31 oktober tegen Internazionale. Dat staat na vijf duels bovenaan in de Serie A met vijftien punten, vier punten vóór Roma, dat ook nog een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.