Boschker: 'Wat ik het meest zal missen is de kleedkamer'

Reacties

FC Twente neemt dinsdagavond afscheid van Sander Boschker, die op 43-jarige leeftijd een punt zet achter zijn loopbaan. Een standbeeld van de doelman wordt voor De Grolsch Veste onthuld, waarna er een wedstrijd tussen De Kampioenen en de FC Twente Legens wordt afgewerkt.

Boschker: 'Wat ik het meest zal missen is de kleedkamer'

Onlangs blikte Boschker terug op zijn 25-jarige carrière. 'Ik zal wel op de schouders gaan, ja, op 20 mei bij mijn afscheidswedstrijd', vertelde de keeper aan Voetbal International. 'Toen ik 37 jaar was, schreef Piet Schrijvers al eens in De Telegraaf dat ik beter kon stoppen. Gelukkig bepaal ik dat lekker zelf, want daarna heb ik nog het kampioenschap, de beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal gewonnen.'

'In de voorbereiding op dit seizoen kwam bij mij voor de eerste keer het besef: het is klaar. De selectie was nog niet op peil. Alfred Schreuder trainde zoveel mogelijk met het elftal waarmee hij de competitie in wilde gaan en ik werd bij partijtjes steeds ingedeeld bij een paar jongens die er geen kloten aan deden. We verloren alleen maar en ik kan slecht tegen mijn verlies. Het tweede moment dat ik aan stoppen ging denken, was toen ik weer geblesseerd raakte aan mijn kuit. Daar heb ik last van sinds ik na het WK van 2010 niet meer frequent speel.'

'Ik moet nog een gesprek hebben met FC Twente over mijn toekomst. Voor mezelf denk ik dat die op de commerciële afdeling komt te liggen. En ik wil de cursus keeperstrainer gaan volgen. Wat ik het meest zal missen is de kleedkamer. De humor, de groepsdynamiek, het samen beter willen worden. In 25 jaar profvoetbal is de kleedkamer een tweede huiskamer geworden en die moet ik nu verlaten. Als straks de voorbereiding begint, wordt dat wel even slikken, ja.'

De kampioenen

Doel: Cees Paauwe, Jan Willem van Ede.
Verdediging: Patrick Pothuizen, Dennis Hulshoff, Spira Grujic, Andre Karnebeek, Bart Buysse, Ronnie Stam, Peter Wisgerhof, Jeroen Heubach, Nicky Kuiper, Sjaak Polak, Dwight Tiendalli.
Middenveld: Kurt van de Paar, Denny Landzaat, Erik ten Hag, Arjan van der Laan, Berthil ter Avest, Wout Brama, Theo Janssen.
Aanval: Chris de Witte, Scot Booth, Boudewijn Pahlplatz, Jan Vennegoor of Hesselink, Miroslav Stoch, Ola John, Blaise Nkufo, Luuk de Jong.
Trainers: Alfred Schreuder en Kees van Wonderen.

FC Twente Legends

Doel: Hans de Koning, Sander Westerveld.
Verdediging: Fred Rutten, Arthur Numan, Tim Cornelisse, Ramon Zomer, Nico-Jan Hoogma, Edson Braafheid, Wilfried Elzinga, André Paus, Clemens Zwijnenberg, Rahim, Peter Niemeyer.
Middenveld: Karim El Ahmadi, Simon Cziommer, Arno Arts, Jan Gaasbeek, Orlando Engelaar, Paul Bosvelt, Jan van Halst.
Aanval: Andy van der Meijde, Youri Mulder, Arnold Bruggink, Romano Denneboom, Ronald de Boer, John Bosman, Eljero Elia, Michael Mols, Edwin Vurens, Theo ten Caat, Prince Polley.
Trainers: Theo Vonk en Eddy Achterberg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.