Booy wil profiteren van kwakkelend Ajax

Reacties

Het thuisduel met Ajax is voor Go Ahead Eagles de uitgelezen kans uit het dal te klimmen, vindt Foeke Booy. De trainer ziet kansen tegen de kwakkelende landskampioen.

Booy wil profiteren van kwakkelend Ajax

Go Ahead won slechts één van zijn laatste acht duels en staat daardoor slechts drie puntjes boven de degradatiezone. Bovendien wordt de selectie van Booy gekweld door blessureleed, want Mawouna Amevor (bovenbeen), Lesly de Sa (rug) en Peter van Ooijen (niet wedstrijdfit) zijn allen absent tegen de Amsterdammers.

'Maar ook Ajax heeft last van blessures en een schorsing. Zij zitten ook niet in hun allerbeste fase', verwijst Booy naar het feit dat Ajax in 2015 slechts één van zijn vier wedstrijden won. Donderdag gingen de hoofdstedelingen zelfs in eigen huis onderuit (0-1) tegen AZ, waardoor het gat met koploper PSV is gegroeid naar twaalf verliespunten.

'Alleen vind ik het heel gevaarlijk daarover te praten, omdat je altijd de nadruk op jezelf moet leggen', vervolgt Booy. Als de coach naar zijn eigen ploeg kijkt, ziet hij veel aandachtspunten. Hij mist overtuiging en zelfvertrouwen. 'Het belangrijkste voor ons is dat we kansen creëren. Dat kunnen wij, maar we hebben er de laatste tijd wel wat moeite mee. We balen allemaal dat het wat minder loopt, maar weten ook dat het moment dat het tij keert een keer moet komen. Het liefst bij de eerste de beste kans die zich voordoet: zondag tegen Ajax.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.