Excelsior pakt punt bij kwakkelend Go Ahead

Go Ahead Eagles is in eigen huis niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel tegen Excelsior, dat zich de morele winnaar zal voelen. Door de remise zijn de Deventenaren in 2015 nog zonder velddoelpunt.

Het maken van doelpunten is de afgelopen wedstrijden het grote probleem voor Go Ahead Eagles, dat zich daarom versterkte met Wesley Verhoek en Glynor Plet. Laatstgenoemde stond tegen Excelsior voor het eerst in de basis, maar de komst van de twee nieuwelingen heeft de offensieve moeilijkheden van de Deventenaren nog niet opgelost.

Het spel van Go Ahead was in de eerste helft vrij langzaam en voorspelbaar, terwijl de kansen die er waren, gemist werden. Sander Duits en Verhoek kregen de grootste mogelijkheden, maar hun pogingen werden gekeerd door doelman Gino Coutinho. De grootste mogelijkheid van de eerste helft was echter voor Excelsior via Tom van Weert. De spits dook na een foutje van Jop van der Linden op voor het doel van Mickey van der Hart, maar zijn schot in de korte hoek belandde op de paal.

Na rust nam Go Ahead het initiatief. Het resulteerde zes minuten na de pauze in een kans voor Plet, maar hij vuurde naast. Excelsior loerde op de counter en brak in de slotfase een paar keer gevaarlijk uit, maar tot scoren kwamen de Kralingers niet.

Excelsior zal zich de morele winnaar voelen na de remise, want de Rotterdammers houden Go Ahead onder zich op de ranglijst. Excelsior staat met 22 punten dertiende, terwijl Go Ahead, dat slechts één van zijn laatste acht duels won, met twee punten minder plek veertien bezet.