Booy kraakt defensie: 'Het is om moedeloos van te worden'

Trainer Foeke Booy uitte na de 3-2 nederlaag bij ADO Den Haag flinke kritiek op de defensie van Go Ahead Eagles. 'Op deze manier kun je geen wedstrijd winnen.'

Al na twaalf minuten keek Go Ahead tegen een 2-0 achterstand aan. Bij beide Haagse doelpunten maakte de verdediging van de Deventenaren een belabberde indruk. 'Het is om moedeloos van te worden', aldus Booy voor de camera's van FOX Sports.

'We hebben deze wedstrijd binnen twaalf minuten verloren. Het was weer het bekende verhaal bij ons. We kunnen gewoon niet op de nul spelen. Dat is ontzettend frustrerend als je weet met welke belangen je speelt', vervolgt de verliezende trainer, die zijn defensie niet alleen de eerste twee doelpunten kwalijk nam. 'De 3-1 was ook een lachertje.'

Akelig
Van hun laatste zeven duels wonnen de Deventenaren er slechts een. Booy erkent dat de situatie voor zijn team met de week penibeler wordt. 'Dit was een wedstrijd die we niet mochten verliezen. Het gaat ons niet meer zo gemakkelijk af als voor de winterstop.' Marnix Kolder, die als invaller een kwartier voor het einde de 3-2 maakte, onderschrijft de zorgen van zijn trainer. 'We moeten nu echt punten gaan pakken, want anders komt de degradatiestreep akelig dichtbij.'

Go Ahead staat nog maar vier punten boven de nacompetitiestreep en wacht een loodzwaar programma. PSV, FC Twente, PEC Zwolle en Feyenoord zijn de komende tegenstanders.