Go Ahead Eagles kwetsbaar in duels buiten Deventer

Reacties

● Sinds het vertrek van trainer Maurice Steijn en de komst van diens tijdelijke opvolger Henk Fraser is ADO nog ongeslagen in de Eredivisie: 0-0 bij Vitesse en 0-1 bij Roda JC Kerkrade.

Go Ahead Eagles kwetsbaar in duels buiten Deventer

● ADO bleef door die resultaten pas voor de tweede keer dit seizoen in twee opeenvolgende wedstrijden ongeslagen.

● ADO verloor dit seizoen vijf van zijn elf thuiswedstrijden in de Eredivisie (W4, G2, V5).

● ADO kwam in die elf thuisduels pas zestien keer tot scoren. Alleen Roda JC Kerkrade (vijftien) en Heracles Almelo (dertien) doen het in dat opzicht slechter.

● ADO en Go Ahead Eagles stonden voor het laatst op 20 augustus 1986 in Den Haag tegenover elkaar in de Eredivisie. Dat duel eindigde in een 1-0 nederlaag voor de thuisclub.

● ADO verloor drie van zijn laatste vier thuisduels met de Deventenaren en kreeg daarbij elf doelpunten om de oren: 2-4, 1-0, 0-6 en 0-1.

● Go Ahead Eagles won dit seizoen pas twee van zijn twaalf uitwedstrijden (W2, G2, V8).

● Van alle Eredivisieclubs verloren alleen FC Utrecht en ADO Den Haag op vreemde bodem meer duels (negen) dan de Eagles (acht).

● Go Ahead kwam in 2014 pas tot vijf doelpunten in de Eredivisie (zes duels). Van alle Eredivisionisten maakte alleen Vitesse minder goals dit kalenderjaar (vier).

● Sinds de 4-1 uitzege bij Roda JC van 9 november 2013 won Go Ahead in de Eredivisie geen enkele uitwedstrijd meer: G1, V4.

Samenstelling: Ramon Min

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.