Booy: 'De druk ligt bij Roda JC, niet bij ons'

Reacties

Hoewel Go Ahead Eagles uit vorm is en een loodzwaar programma voor de boeg heeft, maakt trainer Foeke Booy zich niet veel zorgen. De oefenmeester wijst er fijntjes op dat de druk in de strijd tegen degradatie elders ligt.

Booy: 'De druk ligt bij Roda JC, niet bij ons'

Net als medepromovendus SC Cambuur ontpopte Go Ahead zich dit seizoen tot grote verrassing in de Eredivisie. De goede vorm van de eerste seizoenshelft is bij de Deventenaren echter ver te zoeken, want van zijn laatste zeven duels won de ploeg van Booy er maar één. Daardoor staat Go Ahead nog maar twee punten boven de nacompetitiestreep.

Volgens Booy moeten clubs zoals Roda JC zich zorgen maken en geldt dat niet voor Go Ahead Eagles, voor wie het seizoen al geslaagd is bij lijfsbehoud, op welke wijze dan ook. 'We staan zes punten voor op Roda JC. Bij hen ligt de druk. Wij moeten gewoon stug doorgaan', aldus de trainer tegen Voetbal International.

'Met onze manier van voetballen hebben we een heel goede eerste helft van het seizoen gespeeld. We gaan ook gewoon op die voet verder. Dit is het eerste jaar van Go Ahead Eagles in de Eredivisie, iedere wedstrijd is daarom een finale', besluit Booy, die het zaterdag met Go Ahead thuis opneemt tegen PSV. Daarna volgt een thuiswedstrijd tegen FC Twente en uitwedstrijden tegen PEC Zwolle en Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.